1 okt 2019
Member stories

Bijzondere verhalen van Amsterdammers

Autodelen in Amsterdam is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met 350 auto’s is er altijd een in de buurt als je er eentje nodig hebt en dat levert bijzondere verhalen op!

Jan Sander

‘Twee maanden geleden waren mijn vrouw en ik volledig in paniek. We dachten dat onze kitten Chingu een Paracetamol had opgegeten, dus we belden meteen naar onze dierenarts. Daarna werden we doorverwezen naar een kliniek net buiten Amsterdam, waar we natuurlijk zo snel mogelijk wilden zijn. We wonen op IJburg, hebben geen eigen auto en maken regelmatig gebruik van car2go.

Vanwege de ernst van de situatie namen we allereerst een taxi, maar ineens kwam ik op het idee om de taxichauffeur te vragen of hij ons naar een car2go kon brengen. Via de app had ik er al snel een in de buurt gevonden en zijn we met de kat op de achterbank snel verder gereisd.

En wat denk je? Uiteindelijk bleek Chingu helemaal geen Paracetamolletje te hebben opgegeten en konden we opgelucht adem halen. Vooral ook omdat we nu slechts 18 euro kwijtwaren, in plaats van meer dan honderd euro aan taxikosten.’

Pernille Biezen

‘Anderhalf jaar geleden heb ik car2go ontdekt via een huisgenoot. Ik woon in Amsterdam-Zuidoost en wilde winkelen bij de Nike Factory Store in Nieuw-West.

Al heel snel nadat ik mij had geregistreerd kon ik gebruik maken van een car2go en heb ik diezelfde middag lekker kunnen shoppen.

Carsharing is echt een uitkomst voor mij. Bij mij in de buurt staat er altijd wel ergens een car2go voor me klaar en ik vind het een heerlijke auto om over de drukke en smalle grachten te rijden, vooral in stressvolle momenten.

Als Brabantse ben ik een keer van het Rembrandtplein naar het Leidseplein gereden om iemand op  te halen. Mijn hart zat in mijn keel toen ik in mijn car2go werd aangehouden door de politie terwijl ik nietsvermoedend en al genietend door de Leidsestraat reed.

Zie je het voor je? Tja, wist ik veel dat ik daar niet mocht rijden! Gelukkig kwam ik er met een waarschuwing van af.’

Heb je ook een leuk verhaal? Laat het ons weten!