10 apr 2019
Local flavour

Van A naar B. Amsterdam

Met trots presenteren wij onze nieuwe hub bij B. Amsterdam. Snel en gemakkelijk naar je werk, een meeting of etentje met de vier gereserveerde car2go plekken bij B.1. Zijn de plekken bezet? Parkeer de auto dan op de plekken achter de slagboom, aan de linkerkant van de hub. Je kan de slagboom openen door de intercom te gebruiken. Een medewerker van B. Amsterdam zal vervolgens de slagboom openen.

car2go B. Amsterdam hub

Wat is B. Amsterdam?

B. Amsterdam is met 40.000 vierkante meter en 3 gebouwen het grootste startup ecosysteem in Europa geworden.

De combinatie van startups, corporate innovation en creatieve bedrijven is een succes gebleken. B. Amsterdam is inmiddels een vertrouwde ontmoetingsplek voor ondernemers, overheden en bedrijven. B. Amsterdam onderscheidt zich door meer dan alleen een werkplek te zijn. B. Amsterdam is ook een event-, sport- en lunch- en diner locatie.

De geschiedenis van B. Amsterdam B1

De opvallende zwarte kubus aan de Johan Huizingalaan (naast de ringweg A4 en A10) werd oorspronkelijk gebouwd als het hoofdkantoor van IBM. De aangrenzende hal diende als schrijfmachinefabriek.

Nadat IBM de locatie had verlaten, hebben verschillende ontwikkelaars grootschalige gebiedsontwikkeling voorbereid met kantoren als belangrijkste focus. Het plan was om op deze plek een ‘uitbreiding van de Zuidas’ (het belangrijkste zakendistrict langs de ring A10) te bouwen.

Nadat deze plannen nooit werden gerealiseerd, werd het gebied (De Riekerpolder) een van de belangrijkste voorbeelden van een monofunctioneel kantoortje zoals zovele andere die de afgelopen jaren in Nederland zijn ontstaan. Een onaantrekkelijke propositie zoals het bleek en “For Rent”-borden hebben veel kantoren in dit gebied misvormd, zonder enig tastbaar resultaat.

Oprichters Guus, Ricardo en Bas besloten om actie te ondernemen. Het kantoorgebouw, met haar excessen – grote vloeren, toegankelijkheid en robuustheid – bood de mogelijkheid om dingen anders te doen.

car2go for business

Werk je in B. Amsterdam? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden bij car2go for business. Zo kun je eenvoudig tot 70% op jouw reiskosten besparen.