9 apr 2019
car2go Insights LOCAL FLAVOUR

SHARE NOW, REACH NOW, FREE NOW – EH… WHAT NOW?

Het droomhuwelijk van het jaar: Daimler en BWM in een joint venture

Vaste lezers van onze blog hebben het waarschijnlijk al meegekregen: autofabrikanten Daimler en BMW bundelen hun krachten om een nieuwe manier van stedelijke mobiliteit te ontwikkelen. Hiermee creëren wij een platform dat meer biedt dan je alleen van A naar B brengen. Waarom de aartsrivalen een joint venture starten en wat dat voor jou betekent, lees je hier.

We komen samen met ’s werelds 5 meest innovatieve oplossingen voor stedelijke mobiliteit, onder één dak: autodelen, ride-hailing, multimodale reisplanning, parkeren en opladen.
In de nabije toekomst worden deze diensten in één unieke app aangeboden, waarvan iedere smartphonebezitter zal profiteren.
Daarnaast zal door de fusie de beschikbaarheid van de afzonderlijke diensten groter worden: kon je eerst bijv. geen car2go in je omgeving vinden, dan kan het nu zijn dat er als alternatief een voertuig van DriveNow voor je klaarstaat.

Nieuwe naam – nieuw uiterlijk

Wat het eerste verandert, zijn de huidige namen van de afzonderlijke diensten. Hoe de nieuwe merken aanvoelen en wat je nog kunt verwachten, zie je in deze video:

 

Hier vind je in één oogopslag alle “oude” merknamen inclusief de nieuwe namen en logo’s:

 

De Joint Venture van BMW & Daimler in één oogopslag

Je hebt nu kennis gemaakt met de nieuwe merknamen van de verschillende diensten binnen de Joint Venture van BMW & Daimler. Wat zijn eigenlijk de bijzonderheden? Wat bieden de services eigenlijk, waar zijn ze actief? De belangrijkste info vind je hier:

Autodelen met car2go en DriveNow = SHARE NOW

Samen hebben car2go en DriveNow wereldwijd  meer dan 20.000 voertuigen in 31 steden.
In de vloot bevinden zich auto’s van de merken Mercedes-Benz, BMW, smart en Mini.  In totaal zijn 3.200 voertuigen elektrisch aangedreven. Sinds de fusie van car2go en DriveNow kun je nu alle auto’s van beide aanbieders in de app vinden. Hiermee wordt niet alleen het werkgebied groter, maar ook de beschikbaarheid wordt aanzienlijk verbeterd. Als je jezelf nog niet bij car2go of DriveNow hebt geregistreerd, dien je dit eerst te doen om gebruik te maken van onze dienst. Waarom zou je een eigen auto bezitten, wanneer je dagelijks van auto kunt wisselen? Als je jezelf nog niet bij DriveNow hebt geregistreerd, kun je dit gratis doen (tot en met 31-03) door je hier te registreren.

Meer info over ons nieuwe merk op het gebied van autodelen vind je op de nieuwe website van SHARE NOW. Kom gewoon een keertje kijken en blijf op de hoogte… Want we hebben grootse plannen 😉

Goed om te weten: SHARE NOW is in de volgende landen actief: Oostenrijk, Duitsland, België, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk & USA.

Ridehailing met BEAT, clever, kapten en myTaxi = FREE NOW

Slechts een paar jaar geleden werden taxi’s telefonisch gereserveerd of stond je als een gek langs de weg te zwaaien, in de hoop dat de chauffeur je zag. Dat dit helemaal niet comfortabel is en je ook niet weet bij wie je eigenlijk instapt, begreep myTaxi al in 2009. De daaropvolgende revolutie op de ridehailingmarkt gaat nog steeds door: Dankzij FREE NOW heeft myTaxi nu toegang tot een wereldwijd netwerk van actieve aanbieders die samen voor een eersteklas klantenervaring staan. Niet alleen de meer dan 21 miljoen tevreden klanten staan voor de eersteklas taxiservices, ook de kortere wachttijden overtuigen (in vergelijking met het offline reserveren van een taxi). Goed om te weten: app-gebruikers ontvangen regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen in de vorm van vouchers. Alles wat je nodig hebt, is de app.

Ergänzt werden diese Ride-Hailing Dienste bei FREE NOW durch die E-Scooter Marke hive, die inzwischen in Lissabon, Athen, Paris und Warschau aktiv ist – und sehr bald auch nach Deutschland kommen wird.

Goed om te weten: FREE NOW is in de volgende landen actief: Oostenrijk, Chili, Colombia, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden & Verenigd Koninkrijk.

Parkeren met ParkNow, Parkline, Parkmobile en RingGo = PARK NOW

Parkeerplaatsen in de binnenstad zijn schaars, moeilijk te vinden en reserveren kan sowieso niet? Fout! In Noord-Amerika en in grote delen van Europa verhelpt PARK NOW deze problemen met succes.  De 30 miljoen gebruikers van de parkeerapp kunnen heel eenvoudig de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen (op de plaats van bestemming) reserveren. In real time en vóór vertrek. Er wordt dan ook niet meer met contant geld betaald bij de parkeermeter, maar heel comfortabel en veilig via je smartphone. Ook de parkeertijd kan naar wens worden verlengd – voor het geval dat het allemaal wat langer duurt.

Goed om te weten: PARK NOW is in de volgende landen actief: Oostenrijk, Australië, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk & USA.

(Multimodale) reisplanning met moovel en ReachNow = REACH NOW

Tegenwoordig kun je uit met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen. Door de veelvoud aan aanbiedingen kun je snel het overzicht verliezen. Want het gaat allang niet meer alleen om van A naar B te komen. Tegenwoordig omvat een aangename reis: een goede prijs, aanwezig comfort en natuurlijk de betrouwbaarheid van het gekozen vervoersmiddel.
En precies hier komt REACH NOW in beeld: De REACH NOW-app vindt alle beschikbare vervoersmiddelen en geeft de beste route.
Niet alleen voor bus en spoor, maar ook fietsen, autodelen, enz… Echt alles wat er voorhanden is. Vaste gebruikers van de app kunnen bovendien van regelmatige kortingen profiteren en daarmee contant geld besparen.

Goed om te weten: REACH NOW is in de volgende landen actief: Duitsland & USA

’s Werelds grootste laadnetwerk voor elektrische voertuigen = CHARGE NOW

Een van de grootste hindernissen voor het aanschaffen van een elektrische auto is de beschikbaarheid van laadpalen. Vooral buiten de grote steden is er een tekort aan laadpalen.
Hier speelt CHARGE NOW op in. CHARGE NOW geeft je toegang tot meer dan 100.000 laadpalen in meer dan 25 landen.
En dat is pas het begin: SHARE NOW investeert continu in de opbouw van een laadinfrastructuur. Dit wordt niet beperkt tot een bepaald voertuigtype, zodat voor alle mogelijke voertuigtypen in de toekomst een geschikte laadpaal beschikbaar is.

Goed om te weten: CHARGE NOW is in de volgende landen actief: Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Polen & Zwitserland.

Dit was de belangrijkste informatie over de Joint Venture van BMW en Daimler. Als je nog vragen hebt over het nieuwe mobiliteitsplatform, laat het dan op een van onze sociale netwerken weten.