6 feb 2019
car2go Insights

Nieuwe prijzen, betere beschikbaarheid!

Een van de grootste uitdagingen bij vrij rondrijdende huurauto’s is absoluut de gelijkmatige verdeling van auto’s over de verschillende gebieden in de stad. Met de invoering van ons nieuwe, slimme prijsmodel willen we de beschikbaarheid van de auto’s verbeteren.

Ook dankzij de feedback van onze community weten we nu dat op veel tijdstippen in bepaalde zones te veel en in andere te weinig auto’s zijn. Om dit tegen te gaan maken we de prijzen slim! We bieden onze klanten de mogelijkheid auto’s in gebieden met weinig vraag goedkoper te huren. Het resultaat: de beschikbaarheid in het hele werkgebied neemt toe.

Met dit systeem wordt het eenvoudiger een car2go te vinden, waar en wanneer je maar wilt. We leggen hieronder uit hoe het werkt.

Gebieden met weinig vraag

In gebieden waar car2go minder vaak wordt gebruikt, staan meer geparkeerde auto’s. Logisch. Om dit probleem tegen te gaan, zijn car2go’s op bepaalde tijdstippen goedkoper.

De lagere prijs moet een prikkel vormen om vaker met de auto’s te rijden en ze zo beter over het hele werkgebied te verdelen. De auto’s met een gereduceerde minutenprijs* worden in de app met een rode sticker weergegeven:

 

Gebieden met veel vraag

Omgekeerd is het in zones met veel vraag vaak moeilijk om een beschikbare auto te vinden. In deze gebieden en alleen op bepaalde tijdstippen kosten de car2go’s een paar cent meer – maar beslist niet meer dan de vastgestelde bovengrens. De prijsklassen vind je op onze website

In ruil daarvoor zorgen we dat auto’s naar de onderbezette gebieden worden gebracht. De prijzen van de car2go’s staan in de app. Door de nieuwe indeling is nog duidelijker te zien wat het kost en dat maakt ons systeem transparanter en duidelijker.  Onze klanten hebben daarom volledig controle over de kosten*

En zo werkt het

Heel eenvoudig: de prijs van een car2go wordt voor het bedrag dat in de app staat aangegeven, gereserveerd. De prijs staat gedurende de hele huurtijd vast.

Veranderen alle prijzen?

Zeker niet! Het nieuwe systeem geldt uitsluitend voor de berekening per minuut*. De kosten voor package aanbiedingen blijven gelijk, net zoals de prijzen voor gebieden met bijzondere tarieven* en op vliegvelden, waar de gebruikelijke toeslagen gelden.

De nieuwe prijzen in detail

Je vindt ze op onze website:

Waar wacht je nog op? Update de app om de functie te gebruiken en vind direct een car2go voor een lagere prijs! 😉

 

*De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen afhankelijk van het automodel, locatie en het tijdstip van aanvang van jouw reservering of rit (welke van beide eerder is). Je wordt gevraagd om de specifieke prijs in de app te bevestigen voordat je aan jouw reservering of rit begint. Dit geldt alleen voor ritten gemaakt in app versies 3.28 en nieuwer. In oudere versies van de app zijn de prijzen: smart fortwo ED € 0,31/min