20 sep 2018
Member stories

Vrij als een vogel in Amsterdam

Voor haar werk als filmmaker reist Sanne Vogel (34) heel wat af. In en rondom haar woonplaats Amsterdam verplaatst ze zich graag met een car2go

Wanneer gebruik jij een car2go?

‘Als het hard regent of wanneer ik iets zwaars moet ophalen, spring ik liever niet op de fiets. Inmiddels heb ik zelf een elektrische auto, maar ik weet nog goed dat ik voor het eerst een car2go nam.

Mede omdat elektrsiche auto’s niet stinken, vind ik het concept van carsharing helemaal te gek. Het scheelt trouwens ook een hoop parkeerkosten als je niet je eigen auto, maar met een car2go reist.

En weet je wat ook een goede tip is? Als je uitgaat, kun je heen met de car2go en terug met de taxi als je gedronken hebt.’

Sanne Vogel

Op welke manier ben jij bezig met zaken als duurzaamheid en milieu?

‘Ik probeer daar goed mijn best voor te doen. Ik eet voor 80 procent vegan, koop duurzame kleding en in de supermarkt let ik er goed op welke producten ik in mijn winkelmandje gooi.

Thuis bewaren we sinds kort ook ons groenteafval en dat brengen we naar de stadsboerderij hier om de hoek. Ook als ik een nieuwe film maak, geef ik altijd van tevoren aan dat ik ‘m zo groen mogelijk wil produceren.’

Wat wordt de eerstvolgende groene film van je die we gaan zien?

‘Ik ben nu bezig met een heel mooie Telefilm, Het scenario is van Kate Brown en gaat over een vriendschap die ontstaat tussen een Nederlands meisje en een vluchtelinge uit het asielzoekerscentrum. De film draagt de titel Zomer Zonder Mama en komt volgend jaar uit.’

Last, but not least: wat zijn jouw favoriete buurten in Amsterdam?

‘Amsterdam heeft veel mooie straten en buurten. Om maar eens wat willekeurige plekken en adresjes te noemen: ik loop graag door het Vondelpark, ga op een vrije zaterdag naar de Noordermarkt en ik rijd een blokje om voor restaurants als Meatless District en de Goudfazant.’

Sanne Vogel: Een car2go scheelt een hoop parkeerkosten.

 

Interview: Martijn van Stuyvenberg, Foto: Noah Valentyn. In samenwerking met MokumMagazine