14 sep 2018
car2go Insights LOCAL FLAVOUR

WAT IS EEN CAR2GO BETAALPROFIEL?

Mobiliteit organiseren op zakelijk of privégebied is tegenwoordig heel gemakkelijk, dankzij internet – het wordt pas lastig als alle facturen moeten worden gesorteerd. Daarom heeft car2go het betaalprofiel. In dit interview legt Sarah Renk, verantwoordelijk voor B2B bij car2go, uit waarom betaalprofielen het leven simpeler maken.

Wat zijn betaalprofielen en zijn er verschillen?

Er zijn twee categorieën betaalprofielen: zakelijk en persoonlijk. Dit houdt in dat je, wanneer je als member een zakelijke rit maakt, die rit gescheiden van de persoonlijke huur kunt afrekenen door gewoon het zakelijke profiel te kiezen.

Het geselecteerde betaalprofiel biedt members de mogelijkheid om per huurgeval direct te bepalen hoe dit moet worden afgerekend. Je kunt maximaal drie betaalprofielen aanmaken.

Hoe maak ik de verschillende profielen aan?

Als je al een persoonlijk profiel (standaard betaalprofiel) hebt, kun je daar maximaal twee andere betaalprofielen aan toevoegen. Als je als gevalideerde member inlogt op MyAccount (inloggen via car2go.com), kun je op het tabblad ‘Betaalprofielen’ diverse profielen aanmaken. Als je op ‘Nieuw profiel instellen’ klikt, verschijnt direct de vraag of je nog een persoonlijk- of een zakelijk profiel wilt aanmaken.

Hieronder leggen we uit hoe je een zakelijk profiel kunt aanmaken. Let erop dat onze car2go credits altijd aan het persoonlijk betaalprofiel worden toegewezen en niet zakelijk kunnen worden gebruikt.

Mobile payment

Voor wie zijn meerdere betaalprofielen handig?

Het hoofddoel is een duidelijke scheiding tussen persoonlijke- en zakelijke facturen. Als je veel zakelijke ritten maakt en je flexibel in de stad wilt bewegen, is een zakelijk betaalprofiel handig om het overzicht te houden en je reiskostendeclaratie foutloos in te dienen bij je werkgever.

Wat is het verschil tussen een betaalmethode en een betaalprofiel?

Bij de betaalmethode kies je hoe je betaalt, bijvoorbeeld per creditcard, automatische afschrijving of via een zakelijke factuur.

Bij een betaalprofiel bepaalt de member op welke creditcard of automatische afschrijving de factuur moet worden gezet.

Wat is het verschil tussen een zakelijk profiel en een zakelijk account?

Een Business Profile is simpel gezegd een zakelijk betaalprofiel waarbij je je zakelijke factuuradres en betaalmethode hebt ingevuld. Als medewerker van een bedrijf kun je hier ook de gegevens van je bedrijfscreditcard invullen. Je kunt de facturen dan oproepen in het MyAccount-gedeelte en indienen via een reiskostendeclaratie.

Bij een Business Account gaat het om een zakelijk account. Hiertoe sluiten we een contract met de onderneming en maken we in ons systeem een bedrijfsaccount aan. Een medewerker van de onderneming wordt als administrator opgeslagen, die na het activeren van het account medewerkers kan toevoegen en verwijderen. De collega’s rijden dan zakelijk via het zakelijke account. De kosten van alle zakelijke ritten komen voor rekening van de onderneming en worden eenmaal per maand afgerekend via een verzamelfactuur. De afrekening verloopt via de maandelijkse verzamelfactuur en alle zakelijke ritten van de onderneming kunnen online bekeken worden in MyAccount.

 

Al met al kunnen we iedereen aanraden om meerdere betaalprofielen aan te maken. Of je car2go nu zakelijk wilt gebruiken of op verschillende rekeningen wilt rijden – betaalprofielen zorgen dat je het overzicht houdt.