24 apr 2018
Big Picture

Waarom delen beter is dan bezitten

Delen is volgens het woordenboek: “gemeenschappelijk gebruiken, benutten”. Maar waarom is het eigenlijk beter om te delen dan om iets voor jezelf te hebben?

In de car2go challenge “RED BULL CAN YOU MAKE IT?” geven de teams hun persoonlijke antwoord op de vraag: “Why is sharing better than owning?” De antwoorden verschillen enorm, maar de deelnemers delen één antwoord allemaal: het gemeenschapsgevoel. Nieuwe vrienden maken, mooie momenten beleven met anderen, maar ook het milieu sparen, waren de belangrijkste beweegredenen.

Met sharing besparen

Natuurlijk is er nog een belangrijke reden waarom sharing steeds populairder wordt: je bespaart geld als de vaste kosten met anderen wordt gedeeld. Zo kan iedereen gebruik maken van een auto, wat hij of zij om de meest uiteenlopende redenen anders misschien niet zou doen.

Als je een auto bezit, moet je ook alle kosten voor de verzekering, belastingen enzovoorts zelf ophoesten. Als lid van een sharing community worden de kosten over alle gebruikers verdeeld, zodat je maar een fractie van de kosten hoeft te betalen. Het maakt niet uit hoe vaak je de auto gebruikt – delen heeft een positief effect op allemaal.

Delen in het dagelijks leven

Niet alleen carsharing wint aan populariteit, ook op andere gebieden van het dagelijks leven wordt steeds meer gedeeld. Er zijn mensen die hun eigen woning delen met anderen, hun tuin aan anderen ter beschikking stellen of zelfs hele inboedels uitlenen, die ze zelf niet meer nodig hebben.

Het delen van spullen met anderen is geen kortstondige hype. Het is een houding, waarmee je niet alleen je eigen portemonnee beschermt, maar ook het milieu omdat de aanwezige resources efficiënter worden gebruikt.

Daarom zijn niet alleen de deelnemers aan de car2go challenge “RED BULL CAN YOU MAKE IT?”, maar het hele team van car2go #proudtoshare!

 

Wat motiveert jou om je spullen met andere mensen te delen?