14 apr 2018
Big Picture

Zonder geld de wereld rond – Can you make it?

Je kent dat wel: als je tijd hebt om te reizen, heb je geen geld en als je geld hebt, weer geen tijd. Dus hoe lukt het je dan om met zeeën van tijd toch zonder cent op zak te reizen? De deelnemers van de wedstrijd “RED BULL CAN YOU MAKE IT?” reizen binnen een week zonder geld dwars door Europa.

Meer dan 200 studenten uit ruim 60 landen staan voor de uitdaging: ze geven hun geld, creditcards en hun eigen mobieltjes aan het begin van de wedstrijd af en krijgen in ruil daarvoor 24 blikjes Red Bull en een speciale smartphone. En car2go is erbij!

De teams starten op een van de vijf startpunten verdeeld over heel Europa, allemaal op dezelfde dag op hetzelfde tijdstip. Binnen een week moeten zij met behulp van de Red Bull-blikjes en de smartphone naar het slotevenement in Amsterdam komen. Onderweg moeten ze met hun team verschillende challenges aangaan om voldoende punten te verzamelen. Het winnende team kan zich verheugen op een unieke reis van Destination Red Bull.

De car2go challenge

Om sneller vooruit te komen kan een team de car2go-challenge oplossen. Als sponsor stelt car2go een eigen challenge samen, waarmee de teams punten kunnen verdienen.

Hiervoor moeten de deelnemers hun persoonlijke antwoord geven op een van de vragen “Why is sharing better than owning” of “What does the future of mobility look like?”, terwijl ze voor een car2go staan en hun antwoord met de wereld delen.

Maar hoe vinden de deelnemers überhaupt een car2go? Heel eenvoudig: op de smartphone die ze meekregen is de car2go-app geïnstalleerd en met behulp daarvan kan het team de dichtst bijzijnde car2go vinden.

Reizen zonder geld, maar met Red Bull-blikjes

De ticketautomaat van de bus zal een blikje niet als betaalmiddel accepteren, net zoals de chauffeur van de voorbijrijdende taxi. Het komt dus op de onderhandelingstactieken en de charmes van de teams aan. Lukt het de deelnemers een lift te vinden die ze met een Red Bull-blikje kunnen betalen? Waar zullen ze overnachten en hoe komen ze aan eten en drinken?

Het wordt nog heel spannend om te zien welke teams aan het einde van de wedstrijd in Amsterdam aankomen!

Tot die tijd houdt car2go je op de hoogte via Facebook.

 

Ben jij wel eens compleet zonder geld gaan reizen en wat zijn jouw tips en trucs?