4 dec 2017
Local flavour

De winter komt er weer aan!

Het is december, dus de winter komt er weer aan! Natuurlijk is het dan fijn om warm en droog in een car2o te rijden. In Nederland hebben we de afgelopen jaren een rustige winter gehad. Maar komt er dit jaar een witte kerst?

Tijdens de winter kunnen zelfs de kleinste fouten fatale gevolgen hebben voor de car2go, de bestuurder, de bijrijder en de overige deelnemers in het verkeer.

 

Tips om de winter veilig door te komen:

1. Ligt er sneeuw op de car2go? Zorg er dan voor dat de auto sneeuwvrij is. Niet alleen de ruiten, maar ook het dak, de koplampen, de motorkap en de kentekenplaat. Is het dak echt nodig? Ja, je brengt jezelf en andere weggebruikers in gevaar als er sneeuw van de auto vliegt bij hoge snelheden. Daarnaast kun je ook een boete krijgen  als je met een besneeuwde auto op de weg gaat rijden.

2. Zorg dat je altijd je dimlichten aan hebt staan, zodat je goed zichtbaar blijft voor de overige weggebruikers. Zelfs als het buiten niet meer donker is, is het verstandig om de dimlichten aan te zetten.

3. Zorg dat er geen condens op de ramen zit voordat je wegrijdt. Zet hiervoor de blower vol aan, gericht op de voorruit op de warmste stand. Het kan ook helpen om de airconditioner in te schakelen via de A/C-knop.

4. Zorg tijdens het wegrijden voor een goede dosering van het gas. Hierdoor is de kans op doorslippen een stuk kleiner.

5. Pas je snelheid aan en houd ruim afstand tot de voorligger.

6. Maak geen abrupte stuurbewegingen in bochten, hierdoor kunnen de voorwielen wegglijden.

 

Mocht je onverhoopt in een noodsituatie terecht komen, druk dan op de SOS knop op het display in de car2go en je komt direct in contact met een medewerker.

Wat doe jij altijd om de winter veilig door te komen met de auto?