24 mei 2017
Big Picture

De gouden car2go-parkeerregels, weet jij ze allemaal?

Boetes, iedereen heeft er een hekel aan. Omdat het klantenservice-team veel boetes ontvangt, zijn de car2go-parkeerregels waarschijnlijn niet bij iedereen duidelijk.  Hopelijk is het na het lezen van onze blog helemaal duidelijk en weet je zeker waar je wel en niet mag parkeren.

Zoals iedereen weet, hoef je voor je car2go geen parkeerkaartje te kopen en mag je gratis parkeren. Ondanks dat car2go jullie dit privilege kan aanbieden, is het natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen zich aan de geldende parkeerregels houdt.

Parkeerplaatsen

Zo is het niet toegestaan om op de stoep of midden op straat te parkeren. Kijk je er van op dat onze members dat doen? De medewerkers van de klantenservice kijken nergens meer van op! Zo heeft er wel eens een auto op de stoep bij Artis gestaan of op een brug op de grachtengordel.

Met een beetje geluk is het car2go-serviceteam er op tijd en kunnen zij de auto nog wegrijden. Meestal is dit niet het geval en wordt de auto weggesleept en volgt er een dikke boete. Parkeer je car2gootje dus op een officiële parkeerplaats.

 Laadplekken

Parkeer je op een laadplek? Sluit de auto dan altijd aan op de laadpaal. Je parkeert tenslotte op een laadplek en niet op een parkeerplek. Deze regel bestaat zodat de laadplekken niet onnodig bezet worden gehouden door niet aangesloten auto’s –of nog erger- benzine auto’s.

Tijdslimiet

Daarnaast is het belangrijk dat je niet parkeert op een parkeerplek met een tijdslimiet. Een goed voorbeeld is de Albert Cuyp, ’s avonds mag je hier gewoon parkeren maar als ’s ochtends de kramen worden opgebouwd moeten alle auto’s weg zijn.

In Italië gaan ze daar creatief mee om maar in Nederland wordt je –helaas- weggesleept.

Het is niet toegestaan om te parkeren op een parkeerplek in een blauwe zone. We weten natuurlijk niet wanneer de car2go wordt gebruikt door één van onze members. Je vindt in onze car2gos ook geen parkeerschijven.

Parkeergarages

Gelukkig komt het niet vaak voor maar het is –natuurlijk- ook niet toegestaan om te parkeren in een afgesloten privé parkeergarage of een parkeergarage die hoort bij een bedrijf.

Onze auto’s moeten altijd beschikbaar zijn voor al onze members. Natuurlijk mag je wel parkeren in Q-Park Stadshart, wij hebben een overeenkomst met het winkelcentrum en de auto’s zijn voor al onze members beschikbaar.

We hebben de parkeerregels verwerkt in een beknopt overzicht, zo weet je altijd wanneer je waar de huur kunt en mag beëindigen.

 

Wanneer heb jij je laatste boete ontvangen?