2 dec 2016
Big Picture

car2go Kerstcampagne mobiliseert internationale Community-Power

Terwijl op het internet de bijdragen opstapelen die 2016 niet snel genoeg tot het verleden kunnen laten behoren, is het nu tijd voor een beetje “Eindejaars-positiviteit”, tenminste dat is de mening van het Social Media Team van car2go. Met de campagne #sharekindness doen zij op internationale netwerken in zeven landen, een oproep aan ’s werelds grootste carsharing-community om intermenselijkheid te verspreiden.

Het idee van deze campagne is om zoveel mogelijk members te inspireren toenadering tot elkaar te zoeken, zonder een tegenprestatie te verwachten, om iets goeds te doen voor een ander en daarmee de grauwe grijsheid van het jaar 2016 gezamenlijk naar de achtergrond te verdrijven.

togetherfeelsbetter_EN

 

Random Acts of Kindness

Dat moet lukken met diverse bijdragen, door het aanbieden van verschillende activerende impulsen, zodat zoveel mogelijk members en fans van social media een manier vinden om aan de actie deel te nemen.

Het doel is om met zoveel mogelijk “Random Acts of Kindness” een wereldwijd domino-effect van menselijke samenwerking te activeren.

Zo zijn er bijvoorbeeld bijdragen die gebaseerd zijn op verspreiding via het internet. Waarom niet iemand anders motiveren met een favoriet citaat, of na een lange radiostilte even een berichtje aan iemand sturen, zodat zij weten dat er iemand aan hen denkt?

Vele acties vinden echter ook offline plaats, gestimuleerd door het car2go-team. Kleine geschreven briefjes achter de ruitenwisser, of gewoon iets voor iemand doen, zal een glimlach in de gemeenschap veroorzaken.

tearoffpaper_01

Op stap gaan en mensen gelukkig maken

Maar de acties gaan nog verder dan dat: de verschillende landen hebben deels ook lokale acties voorbereid, waarmee zij de inwoners van de stad willen inspireren.

Zo kan het in de komende tijd ook gebeuren dat tijdens regen of sneeuw, mensen in de stad door het car2go-team spontaan met de auto worden opgepikt voor een gratis lift naar huis.

Bovendien zijn er twee leden van het Social Team als “kerstboodschappers”onderweg. Zij verrassen mensen met een creatieve actie of met een klein cadeautje. De video’s evenals andere impulsen worden ook internationaal gedeeld.

Het bijzondere aan deze actie is niet alleen de hoop om de wereld met behulp van de community een beetje vriendelijker te maken, maar de bijdrage ook over de landsgrenzen en tijdzones heen te verspreiden.

De zeven landen die hieraan deelnemen zijn Spanje, Italië, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Het totale proces is niet alleen een weerspiegeling van de internationale beweging die kenmerkend is voor car2go, maar het zal ook de verschillen qua mentaliteit van de community tonen.

De actie start op 1 december 2016 en zal tot 31 december 2016 bijna dagelijks verschillende aspecten betreffen.

Daarom roepen wij alle vriendelijke mensen ook hier nog een keer op voor de actie: #sharekindness! Laat je ofwel via de social networks van car2go inspireren of start je eigen actie en informeer de community hierover!