21 okt 2016
Local flavour

Amsterdam Dance Event (ADE)

Deze maand is het weer zover “Amsterdam Dance Event” (ADE). In 1996 is het event gestart als een driedaags evenement met slechts 300 afgevaardigden en 30 DJ’s. De conferentie vond plaats in “De Balie” en de avondshows vonden plaats op drie locaties; Paradiso, Melkweg en Club Escape.

Tegenwoordig is het ADE uitgegroeid tot een wereldwijd platform voor de internationale dance en elektronische muziekindustrie. Het event duurt 5 dagen goed voor 450 evenementen waar meer dan 2000 DJ’s hun sound laten horen. ADE is de perfecte plek om de laatste trends op gebied van muziek en nieuwe talenten te spotten. Je hoort er natuurlijk het meest recente werk van zowel de  pioniers –klaar om de wereld te veroveren-  als de hedendaagse grootheden.

 

ADE PLAYGROUND

Naast de uitgebreide line-up tijdens ADE , biedt “ADE PLAYGROUND” muziekliefhebbers een groot en gevarieerd dagprogramma aan inclusief tentoonstellingen, winkelpromoties, pop-up stores en film vertoningen op diverse locaties verspreid over het centrum van Amsterdam. Deze evenementen worden bezocht door ruim 365.000 festivalgangers vanuit de hele wereld, dit maakt ADE tot het grootste internationale club festival ter wereld met ruimte voor alle “electronic sub-styles”.

VincentvandenBoogaard_AMF_ARENA_20151017

With many thanks to Vincent van den Boogaard / ADE pictures

ADE Conference

Het zakelijke gedeelte van het event- ADE Conference– is erkend als een van de belangrijkste in zijn soort. Door het grote aanbod van conferenties en netwerkmogelijkheden met de focus op muziek & technologie, VJ’s & visuals, duurzaamheid, dance styles, nieuw talent en onderwijs voor studenten, is er inspiratie voor iedereen in de muziekindustrie. Het is niet voor niets dat alleen al de conferentie door 4500 deelnemers wordt bezocht.

 

ADE University

Bij de ADE University wordt in een driedaags programma aandacht besteed aan; innovatie, concepts & branding en muziek. Het evenement vind plaats in de iconische NDSM-Werf. De sprekers zijn ondernemers uit de “dance scene” die ruim hun sporen hebben verdient en jou meer kunnen vertellen hoe je een goed feest neerzet, je persoonlijke brand managet  (Team Behind…..)en hoe een speciaal team er voor zorgt dat DJ’s grip houden op hun hectische leven (Future Team Behind).

Wat ga jij bezoeken bij ADE?