23 sep 2016
car2go Insights

De vijf kenmerkende type autorijders

Iedereen kent vast en zeker de vijf type autorijders en herkent deze types in de eigen vrienden- of familiekring. Sommigen zijn geweldig en die zou je het liefst willen knuffelen, anderen halen het bloed onder je nagels vandaan.

 

Of het nu slechte parkeerders zijn of autoliefhebbers, een ding hebben zij met elkaar gemeen, zij horen thuis in dit artikel.

Type autorijders

Waarschijnlijk zijn de meest grappige autorijders zij die niet kunnen inparkeren – maar zij zijn eigenlijk alleen grappig voor de toeschouwers. Al vóór het inparkeren gruwelen zij bij die gedachte.

In plaats van de auto netjes in te parkeren, zouden zij het liefst de auto gewoon ergens dumpen.

Deze autorijders kom je meestal tegen als zij langs de straat vertwijfelt proberen om de auto voorwaarts, zijwaarts of achterwaarts in te parkeren. De poging eindigt meestal met de constatering dat de parkeerplaats gewoonweg te klein is om vervolgens verder te zoeken naar een andere parkeerplaats.

 

car2go-blog-120-Minuten-car2go-Herausforderung-angenommen

Vroem vroem

De tweede type autorijders in deze rubriek is de snelheidsduivel In de achteruitkijkspiegel zie je ze al van verre aankomen, bumperkleven, toeteren, met de lichten knipperen. De rest van de mensheid rijdt gewoon te langzaam!

Vermoedelijk is dit type dol op risico, anders is het niet te verklaren waarom hij liever met een snelheid van 200 km/u op een gedeelte met wegwerkzaamheden afstormt, in plaats van zich aan de snelheidsbeperking te houden.

 

Daar rijd er weer 1….

Het tegenovergestelde van de “racer” – maar zeer zeker niet minder erg – zijn de zondagsrijders. Zij hebben eindeloos veel tijd en laten zich door niets en niemand opjutten.

Het verraderlijke is echter dat de zondagsrijders niet alleen op de zondagen rijden, maar ook doordeweeks. Je komt ze meestal tegen als je zelf al wat aan de late kant bent en ergens op tijd aanwezig moet zijn. Dan is de regel: hoe meer haast je hebt, hoe trager ze rijden.

 

“Shalalie Shalala…”

De gezelligste type autorijders zijn de chronische meezingers. alleen of met alle passagiers, elk liedje wordt luidkeels meegezongen. Zij zorgen voor een goede sfeer en zijn niet te stoppen.

Als passagier wil je misschien helemaal niet zingen – anders had je ooit wel een songfestival gewonnen, toch? Maar de onverbeterlijke meezinger steekt iedereen aan. Aan het eind van de rit ben je gegarandeerd in een good mood.

De fan!

Deze rubriek eindigt met de “autoliefhebber”. De auto heeft meestal bijnamen en wordt elke zaterdag gepoetst – zelfs als het regent of sneeuwt. Vrienden, die alleen in uiterste noodzaak mogen meerijden, hebben er meestal geen lol van. Want eten en drinken is natuurlijk verboden. En waag het niet je nog te bewegen, want stel je voor dat er iets vies wordt …

Ten slotte 🙂

Heb jij jezelf of je beste vriend al herkend? Vertel ons over de verschillende type autorijders die jij kent.